Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Mit is takar ez az ellátás?

A kérelmezőnél, aki vezetékes telefonnal rendelkezik, egy készüléket helyeznek el a lakása egyik részében. A kezére –mint egy karóra- felcsatolnak egy nyomógombos készüléket.

Ez a készülék cseppmentes, ezért ezzel együtt lehet fürdeni is. A nyomógomb megnyomásakor abban az esetben, ha rosszul van, elesett és segítségre szorul, vagy orvost, mentőt, esetleg rendőrt kell hívni, megnyomja ezt a gombot. A jelzést egy Budapesten működő diszpécser szolgálat munkatársa észleli és azonnal kapcsolatba lép a jelzővel. Ha megtudják, megbeszélik mi a probléma, illetve ha nem lehet már kapcsolatot létesíteni, azonnal értesítik a saját orvosát, vagy ha ügyeleti idő van az ügyeletes orvost, illetve mentőt. Abban az esetben, ha betörést, vagy más bűncselekményt észlelnek akkor a rendőrséget, esetleg tűzoltót. Időközben a diszpécser értesíti a gondozót is, aki a helyszínre siet.

Kik igényelhetik a szolgáltatást?

  • Egyedül élő, 65 év feletti személy
  • Egyedül élő, súlyosan fogyatékos, vagy pszichiátriai beteg
  • Kétszemélyes háztartásban élő, 65 év feletti, súlyosan fogyatékos, vagy pszichiátriai beteg, ha egészségi állapota indokolja a szolgáltatás folyamatos biztosítását

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

A készülék felszerelése és leszerelése az Intézmény költsége. A fenntartáshoz az ellátottnak havi 1200, Ft-al kell hozzájárulnia.

Hol lehet jelentkezni?

Minden településen a házi gondozóknál vagy a családsegítő munkatársainál, telefonon vagy személyesen.

Támogatóink


Az ESÉLY Szociális Alapellátási Központot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.

A VVTV intézményünket rendezvényeinek megörökítésével támogatja.

A honlap létrehozásához a TÁMOP 6.1.2 számú pályázati program nyújtott anyagi támogatást.